NinaFrom Muista pitää huolta itsestäsi!

Miksi mies ja perussuomalainen? Kulttuuriministeriksi!

  • Miksi mies ja perussuomalainen? Kulttuuriministeriksi!
  • Miksi mies ja perussuomalainen? Kulttuuriministeriksi!

Löysin somesta 16.8. Hesarin kulttuurisivuilla olleen, Jussi Lehmusveden (kulttuuritoimittaja), kirjoittaman kolumnin. Luin ensin otsikon ja sitten jaetun jutun alta löytyvät ihmisten kommentit. Kiinnostuin. Oli ihan pakko lukea koko juttu itse ja muodostaa perussuomalaisena oma mielipide.

Luin kolumnin muutamaan kertaan. Joka kerta sen tuoma sisältö parani, mielestäni. Sai minut oikeastaan hymyilemään. Eikä oikeastaan vaan lähes hörähtämään viimeistään lauseen: ” Svens­ka Tea­tern lo­pe­te­taan.”, kohdalla. Eihän se nyt niin menisi! Niin, vaikka nimeni antaa ymmärtää, että ymmärrän ruotsinkieltä, sujuvasti, niin valitan (sekä omasta että muiden puolesta), minulla on vain koulussa opiskeltu ruotsinkielentaito. Joka on lähes täydellisesti, vaikka kielistä tykkäänkin, ruostunut, vähäisen käytön vuoksi.

”Muu­tos oli­si ter­ve­tul­lut ver­rat­tu­na ny­ky­ti­lan­tee­seen, jos­sa kult­tuu­ri kiin­nos­taa po­lii­tik­ko­ja vain, kun on ai­ka näyt­täy­tyä ke­sä­kar­ne­vaa­leil­la.”, kirjoittaa kolumnisti. Ai tästä minä tykkään. Mainiosti ilmaistu totuus.

”Pe­rus­suo­ma­lai­set on Suo­men kol­man­nek­si suu­rin puo­lue, jol­la on poik­keuk­sel­li­sen kult­tuu­ri­vi­ha­mie­li­nen kan­nat­ta­ja­kun­ta. Suo­men Kult­tuu­ri­ra­has­ton vii­me vuo­den lo­pul­la jul­kai­se­mas­sa ky­se­ly­tut­ki­muk­ses­sa Pe­rus­suo­ma­lais­ten kan­nat­ta­jis­ta pe­rä­ti 87 pro­sent­tia lu­keu­tui pas­sii­vi­siin kult­tuu­rin­ku­lut­ta­jiin. He pi­tä­vät lip­pu­ja kal­lii­na ja ha­lua­vat ra­hoit­taa kult­tuu­ria mie­luum­min yri­tys­ten ja kol­man­nen sek­to­rin ra­hoil­la kuin omil­laan.” Hmmm… miten ihmeessä kirjoittaja tulkitsee perussuomalaisen kannattajakunnan poikkeuksellisen kulttuurivihamieliseksi? Viittaamallako seuraavaan lauseen tutkimustulokseen ja sitä seuraavaan lauseeseen: ”…peräti 87%:a lukeutui passiivisiin kulttuurinkuluttajiin. He pitävät lippuja kalliina ja…”. Minusta tutkimustuloksesta ei voi vetää tuollaista johtopäätöstä. Eikä seuraavasta lauseestakaan.

Jos on passiivinen kulttuurinkuluttaja, sehän voi juuri johtua siitä, että ei ole varaa matkustaa Savonlinnaan, Oopperaa kuulemaan. Lippujen hintataso on 50-250 euroa (50 euron lipun ostajaa varoitetaan ennakkoon rajoitetusta näkyvyydestä). Jos et asu Savonlinnassa tai lähistöllä, lasketaan lisäkuluksi matkakulut sekä syömiset ja mahdolliset yöpymiskulut. No entä Helsingissä, käyt katsomassa Balettia Oopperatalossa. Lumikuningatar –baletti: 24-107 euroa. Lisäksi matkat, majoituskulut sekä ruokailuun menevät kulut. Mutta, totta on, että meillä on valtavasti aivan mahtavia kulttuurinähtävyyksiä, jotka ovat todella edullisia tai jopa ilmaisia. Näihin lukeutuu lukuisa määrä museoita, eri aihealueista, Taiteiden yö ja siihen liittyvät jopa ilmaiset näytökset ja näyttelyt sekä paljon muutakin. Tässä kolumnistin irrottamassa lauseessa kuitenkin viitataan maksulliseen kulttuuriin, jonka tuloksena otin sitten esimerkit kalliimmasta kulttuurinautinnosta, jota tosin on jo valtion rahalla tuettukin. Jotta lippujen hinnat olisivat edullisemmat. Silti, ne eivät kaikille ole riittävän edulliset!

”Tai­de kuu­luu kai­kil­le kou­lu­tus­ta­sos­ta, iäs­tä, ter­vey­des­tä tai käyt­tö­va­rois­ta riip­pu­mat­ta.” –näinhän se ei käytännössä ole! Tasa-arvoistakaan.

”Suo­ma­lai­sen kult­tuu­rin me­gat­ren­di on kah­den vii­mei­sen mi­nis­te­rin kau­del­la ol­lut kult­tuu­rin hy­vin­voin­ti­vai­ku­tus­ten ko­ros­ta­mi­nen. Tai­tei­li­jat ovat vie­neet osaa­mis­taan niin sai­raa­loi­hin, päi­vä­ko­tei­hin kuin os­tos­kes­kuk­siin­kin. Myös yh­tei­sö­tai­de ku­kois­taa, ja esi­mer­kik­si van­hain­ko­deis­sa tai van­ki­lois­sa tai­det­ta teh­dään yhä enem­män it­se.” –tämä kokonaisuus on erittäin positiivisesti kirjoitettu kolumnistilta. Tästä taas tykkään. Ja näin sen tulee ollakin. Taiteen ja kulttuurin vaikutus ihmisen hyvinvointiin ja sen parantamiseen, terapeuttisenakin vaikuttajana, on kiistattomasti todeksi todettava. Ja on erinomaisen hyvä, että taidetta jalkautetaan sinne, missä sitä ei aiemmin ole ollut ja niiden toimesta, jotka sitä työkseenkin toteuttavat.

Tässä kohtaa blogia on kyllä kritisoitava eilen sattumalta havaitsemaani, ilmeisesti taiteeksi määriteltyä, tekelettä. Se on ruma. Se on vaaleanpunainen. Se on suuri/korkea. Se pitelee miehen xxx, josta suihkuaa vesi. Mereen. Se on väärässä paikassa, Presidentin linnan edessä, siinä Kauppatorin rannassa. Siinä, mihin turistit tulevat hienoilla jahdeillaan, siinä, missä turkiksia ja matkamuistoja turisteille myydään (huom! kotimaisille ja ulkolaisille turisteille), siinä, missä ihmiset virtaavat ja siinä, missä paikka on arvokas, talot ovat upeita rivissään, ihmiset ottavat kuvia ja näyttävät niitä omissa sosiaalisissa ympäristöissään, kotimaissaan.

Helsingin Kauppatorille on noussut uusi näyttävä taideteos, Metro12.8.2014. Ote jutusta: ”Kahdeksan ja puolimetrinen, vaaleanpunainen ihmishahmo saapui yöllä Helsingin Kauppatorille. Alastonta pikkupoikaa esittävä veistos seisoo Stora Enson pääkonttorin edessä ja pissaa Itämereen seuraavat kaksi kuukautta. Pissaa, eli suihkulähteen vettä, alkaa virrata teoksesta perjantaina. Kyseessä on kuvataiteilija Tommi Toijan betoniveistos Bab Bad Boy. Veistos liittyy Toijan näyttelyyn, joka avautuu Amos Andersonin taidemuseossa Helsingin juhlaviikkojen yhteydessä.”

Minusta kyseiseen paikkaan olisi sopinut toki taidetta, mutta ei tällaista negatiivista ja rumaa. Minusta paikka jo itsessään ansaitsee arvokkaampaa taidetta!

Sen sijaan minulla ei ole mitään sitä vastaan, että Manta on laitettu ”hotellihuoneeseen”. Koska kun sen näki sisältä ja ulkoa, niin en miellä sitä hotellihuoneeksi ja negatiiviseksi, naista alentavaksi (kuten joku mainitsi) esiintymispaikaksi, vaan lähinnä mielenkiintoiseksi huoneeksi ja esitystavaksi.

Minä pidän taiteesta ja kulttuurista. Olen aina pitänyt ja tulen pitämään. Se on tärkeä osa minun elämääni. Toivon, että se on kaikkien suomalaisten osalta osa ihmisen elämää, juuri sellaisessa koossa, kuin se on mahdollista ja kuin se hyväksi itselle koetaan. Toivon myös, että taiteesta ja kulttuurista sekä sen hyvistä vaikutuksista kerrotaan enemmän, jaetaan tietoa ihmisille erilaisista taiteen muodoista. Jokainen meistä voi myös omalta osaltaan edistää taiteen ja kulttuurin tiedon levittämistä.

Taide ja kulttuuri kuuluvat meille kaikille. Päättäjät, pitäkää lippujen hinnat alhaisina tai ilmaisina. Kiitos!

Nina From

PS. Kulttuuriministerikin on ihminen

PS. Sain palautetta: laita se blogisi tänne puolelle, on ajankohtainen ja vielä Taiteiden Yö -päivään sopiva aihe. Tein työtä käskettyä. Olkaa hyvät.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Pirjo Jokinen

Perussuomalaiset kieltäis ensin vieraat kulttuurit ja sitten säätäis lait ettei yhteiskunta tue taiteilijoita.

Moskeijat pitäis purkaa ja Timo Soinista alettais laatia ylistyslauluja. :D

Karikatyyrinä tietenkin.

Pirjo Jokinen

Tämä: "Helsingin Kauppatorille on noussut uusi näyttävä taideteos, Metro12.8.2014. Ote jutusta: ”Kahdeksan ja puolimetrinen, vaaleanpunainen ihmishahmo saapui yöllä Helsingin Kauppatorille. Alastonta pikkupoikaa esittävä veistos seisoo Stora Enson pääkonttorin edessä ja pissaa Itämereen seuraavat kaksi kuukautta. Pissaa, eli suihkulähteen vettä, alkaa virrata teoksesta perjantaina. Kyseessä on kuvataiteilija Tommi Toijan betoniveistos Bab Bad Boy. Veistos liittyy Toijan näyttelyyn, joka avautuu Amos Andersonin taidemuseossa Helsingin juhlaviikkojen yhteydessä.”

Minusta kyseiseen paikkaan olisi sopinut toki taidetta, mutta ei tällaista negatiivista ja rumaa. Minusta paikka jo itsessään ansaitsee arvokkaampaa taidetta!"

-Riittäköön perusteluksi edelliseen vitsailuuni, jossa on totta vähintään toinen puoli.

Taioteen ei kuulu olla "kaunista" tai somisteita arvokiinteistöihin. Taiteella on paljon ylevämpiä funktioita. Mitkään mullahit ei ala määräillä millaista taidetta taiteilijat tekee tai mitä tieteitä yliopistoissa saa harjoittaa.

Taiteellinen vapaus ja tieteellinen vapaus, ne on niitten elinehto.

Jos täällä aletaan järjestää kansanäänestyksiä siitä mimmosia patsaita kuvaneistäjien pitää veistellä somisteeksi niin kaikki on mennyttä!

Kukkatauluja saa varmaan alennusmyynneistä, mutta ei niistä kaikkien tarvitse tykätä. Symboolinen ja abstrakti taide on ihan ok.

Sananvapaus ja ilmaisunvapaus on uhattuna jos politikot alkaa leikkiä sisällöntuottajia niin taiteessa kuin tieteessä! Näpit irti!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

"Taioteen ei kuulu olla "kaunista" tai somisteita arvokiinteistöihin. Taiteella on paljon ylevämpiä funktioita."

Taiteilijana olisin mielelläni kuullut, mitkä ovat ne ylevämmät funktiot tässä esille otetussa pissaavassa pojassa? Joka ainakin on omasta mielestäni suorastaan taiteen irvikuvaa, enkä löydä minkäänlaisia taiteellisia ansioita "teoksesta", jopa idea on kopioitu ja vieläpä äärimmäisen kömpelösti!

"Sananvapaus ja ilmaisunvapaus on uhattuna jos politikot alkaa leikkiä sisällöntuottajia niin taiteessa kuin tieteessä! Näpit irti!"

Höpö höpö, sanan- ja ilmaisunvapaus jää taiteilijoille, vaikka taide ei saisi pätkääkään julkisia tukia. Juuri tästähän on kyse kun puhutaan taiteen vapaudesta, siitä että jos lastantason tuhertelija maalareita ja piirtäjiä ei tuettaisi julkisella rahalla, niin se on muka pois taiteen sisällöstä!

Jos kaikki taiteen julkiset tuet nykytavalla lopetettaisiin ja valtio järjestäisi taiteilijoille esimerkiksi tiloja, missä taiteilijat voisivat myydä teoksiaan ja niiden oheistuotteita päiväsaikaan, tasapuolistaisi se taiteen kenttää ja asettaisi taiteilijat samanarvoiseen ja yhdenvertaiseen asemaan. Valtio voisi myös palkita niitä taiteilijoita joiden teokset myisivät eniten kuukausittain, silloin ostava yleisö päättäisi mitä taidetta he haluaisivat tukea. Eikä joku höpö höpö taiteen tyhjänpäivainen virkamies pääsisi jakamaan tukia kavereilleen, niin kuin nyt tehdään!

Ainakin kuvataiteen puoli on erittäin vinoutunut ja vääristynyt tällä hetkellä ja kaipaisi perusteellisen uudistuksen. Ja koska valtio sattuu nyt olemaan ylivelkaantunut, olisi juuri nyt aika korjata tilanne!

Pirjo Jokinen

Jos tämä on sinun tekeleesi http://taiteilija.suntuubi.com/datafiles/gallery/1...

Niin et kai väitä että se on taidetta kun piirtelee tai maalailee kuvia?

Minäkin olen piirustellut ja maalaillut pienestä saakka enkä ole mikään oikea taitelija.

Käsityöläinen olen kyllä ja tituleerannut itseäni taiteilevana sekatyöläisenä. Olen kuitenkin opiskellut taideaineita. Olin aikoinaan töissä teatteripuvustossa ja oopperalla, siellä tehtiin taidetta.

Tuo taulun kuva minkä löysin, on samaa tasoa kuin se Hitlerin tuhertelu.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #5

Jos haluat arvioida minua taiteilijana, niin yhden teoksen esille ottaminen on varsinkin taideaineita opiskelleelta ala-arvoinen temppu. Mutta tässä vähän lisää työnäytteitäni, jotta voit paremmin arvioida minua taiteilijana!

https://www.youtube.com/watch?v=XOfVWSA6bPc

https://www.youtube.com/watch?v=MMPNS0wvfpI

http://ukkram09.deviantart.com/art/Scale-of-law-10...

http://ukkram09.deviantart.com/art/Wanna-play-1013...

http://ukkram09.deviantart.com/art/Planet-earth-ca...

http://ukkram09.deviantart.com/art/After-all-10124...

http://ukkram09.deviantart.com/art/Life-arrives-th...

http://ukkram09.deviantart.com/art/Planet-earth-fo...

Sitten muutama kaupunkikuva, pariltakin eri taidepalstalta. Lueppa mitä muut taiteilijat niistä sanovat!

http://aukea.net/nayta.php?teos=2568

http://aukea.net/nayta.php?teos=16941

Tästä seuraavasta voit klikata: Näytä lisää kommentteja!

http://www.harhakuva.org/view/118920

Vertaus Hitleriin on mielestäni törkeä ja kertoo enemmän vertauksen antajasta, kuin verratusta. Sinuna pyytäisin anteeksi, jotta pelastaisit edes jotenkin kasvosi, etkä näyttäisi aivan moukalta! Ja sitten viimeiseksi, vertaan teoksiani ihan kenen tahansa taiteilijan kanssa maailmassa avoimesti, minulla ei ole mitään taito- tai ideaesteitä siihen.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #7

http://www.harhakuva.org/view/82548

Pyyteleppä itse anteeksi.

Ei minun tarvitse tykätä piirustuksistasi ja ylistää niitä. Osaan itse yhtä hyvin, enkä ole taiteilija, en vaikka monet minua nimittävätkin niin.

Enkä ymmärrä asennettasi että taiteilijoiden pitää olla yksityisyrittäjiä ja elättää itsensä taiteellaan? Perustele.

Taide on keino ilmaista itseään ja ilmaisunvapautta ei saa rajoittaa. Sanavapauttakaan ei saa rajoittaa. Emme tarvitse sensuuria ja mitään oppia siitä mikä on Ainoaa Oikeaa Taidetta.

Kuvitteletko itse tekeväsi juuri sitä Ainoaa Oikeaa Taidetta?

Mitä mieltä olet abstraktista taiteesta? Torjuva varmaankin niinkuin Perussuomalaisten taholta on ennekin kuultu.

Ja, kun kulttuuri on paljon muuta kuin piirtelemistä ja nokkahuilun soittelua, niin aika karmiva ajatus on jos kulttuuriministerinä on Perussuomalainen tosiäijä, joka vihaa punaviheremakkohyyssäreitä, homoja, maahanmuuttajia, byrokratiaa, veroja, infraa jne jne jen. Puistattaa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #10

Ensinnäkin tuohon Halosen kuvaan on historialliset syyt. hänellehän on lyöty stasi leima otsaan, jonka minä ilmaisen kuvallisesti. Ja se että minun pitäisi pyytää anteeksi, on ilmaisuvapauteeni puuttumista. Juuri siihen ilmaisuvapauteen jota itse penäät! Mutta eihän ilmaisuvapauden puolustaja tietenkään salli muiden ilmaisuvapautta, vain oman!

Ei sinun ei tarvitse tykätä minun piirtämisestäni, mutta kun kerran kehut osaavasi yhtä hyvin, niin ehkäpä antaisit esimerkin osaamisestasi? Tokihan sinulla on esimerkki antaa?

En ole ajamassa taiteilijoita tai ketään muutakaan yksityisyrittäjiksi! Olen vain sanonut ettei taiteen julkisten tukien uudelleen organisointi tai lopettaminen kokonaan, ole taiteen ilmaisuvapauteen puuttumista!

Minä teen taidettani omista lähtökohdistani ja kuten sanoin, vertaan taidettani avoimesti ihan kenen tahansa taiteilijan kanssa maailmassa, minulla ei ole siihen taito- eikä ideaesteitä!

Ei esittävään taiteeseen oli paras mielipide Dalilla, hän sanoi että jos kuva ei esitä mitään, ei se voi silloin esittää myöskään taidetta! Kehottaisin sinua lukemaan seuraavan: http://www.kotiposti.net/raamattu/jt/lisatietoja/s...

Aikamoisen uhkakuvan olet luonut Perussuomalaisesta tosiäijästä, jonka työn tuloksista sinäkin voit vielä hetken nauttia hyvinvointivaltion muodossa, kunnes kaltaistesi ansiot alkavat todenteolla näkyä, hyvinvointivaltion purkamisena ja valtion konkurssina! Ehkä joskus kannattaisi ajatella nenäänsä pidemmälle, vaikka kaikilla siihen ei ikävä kyllä ole kykyjä!?

Edelleenkin voisit reilusti pyytää anteeksi hitlerjuttujasi, mutta ilmeisesti järkesi ei siihenkään riitä!?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #13

Hyvä Pirjo Jokinen, jatkaisin vielä hieman juttuani! Ensimmäisessä viestissäni pyysin sinua esittämään ne mainitsemasi ylemmät funktiot taiteesta, jotka tulisivat esille blogikirjoituksessa esille otetussa pissaavassa pojassa. Olisin mielelläni kuullut ne funktiot ja teoksen taiteelliset ansiot!

Mutta sen sijaan että olisit kyennyt esittämään itse esittämäsi väitteet todeksi, aloititkin henkilöön menevän törkeän hyökkäyksen minua kohtaan. Joten pitääkö tämä nyt ymmärtää siten, ettei sinulla olekaan esittää niitä taiteen ylevämpiä funktioita, vaikka kovasti niitä väität olevan? Ainoa mihin kykenet on ala-arvoinen ja hyvin halpamainen hitler vertaus ja henkilöön menevä hyökkäys!

Ja vaikka arvostankin Perussuomalaista "tosiäijää" erittäin paljon, minulla ei ole mitään seksuaalivähemmistöjä tai maahanmuuttajia vastaan. Mutta se ei estä minua ajattelemasta ja ottamasta kantaa heidänkin asioihinsa järkiperäisesti, ajattelemalla suomen maan ja enemmistön etuja!

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #13

Hitler oli naivisti aj minä en pidä naivismia taiteena. Kun se niin loukkasi, anteeksi.

Johan siinä tuli saavikaupalla takaisin, joten eiköpähän se riitä.

Minulta löytyy omasta profiilistani osviittaa omasta naivistisesta ja hiukan muutakin "taiteellisuudesta" vaikka en itseäni taiteilijaksi tituleeraakkaan.

Taidemääritelmä.. venyvä määritelmä. On kansankulttuuria ja korkeakulttuuria. Lapsesta voidaan sanoa että on taiteellinen, jos onnistuu kuvaamaan jotain mikä puhuttelee katsojaa, mutta korkeakulttuuripa onkin usein abstraktia eikä aukea aina niin hyvin kuin selkeät, pikkutarkat valokuvamaiset tai naivistiset kuvat, kirjoitelmat, runot, laulut, musiikki..

Onko vaikkapa joku tuttu joululaulu, vaikka Nissepolkka taidetta? Kas siinä kysymys? Onko se vaaleanpunainen, varsin kroteski jäljitelmä "manneken pissistä" taidetta?
http://www.metro.fi/uutiset/a1387806193472
"Kahdeksan ja puolimetrinen, vaaleanpunainen ihmishahmo saapui yöllä Helsingin Kauppatorille. Alastonta pikkupoikaa esittävä veistos seisoo Stora Enson pääkonttorin edessä ja pissaa Itämereen seuraavat kaksi kuukautta. Pissaa, eli suihkulähteen vettä, alkaa virrata teoksesta perjantaina.

Kyseessä on kuvataiteilija Tommi Toijan betoniveistos Bab Bad Boy. Veistos liittyy Toijan näyttelyyn, joka avautuu Amos Andersonin taidemuseossa Helsingin juhlaviikkojen yhteydessä.

Veistos painaa seitsemän ja puoli tonnia ja sen rakentamiseen tarvittiin muun muassa nostolava. Aiemmin teos on pissannut jokeen Ruotsissa, lähellä Örebron linnaa."

Ovatko sinun maalauksesi taidetta?

Kysy hiljaa itseltäsi.

Taiteen tarkoitus ei ole olla vain kaunista. Taiteilijalla on oikeus kuvata myös rumuutta, ilkeyttä, julmuutta, ahneutta, vääryyttä kne. Taiteessa on sanavapaus ja ilmaisunvapaus oleellista. Taiteilija yrittää kertoa teoksellaan jotain ja yleisöllä on oikeus ymmärtää tai olla ymmärtämättä.

Yritäs vielä liittää sanomani bloggaajan avautumiseen niin voit rentoutua, jos on tarpeen.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #20

#20
Hyväksyn anteeksipyyntösi, mutta!

"Ovatko sinun maalauksesi taidetta?"

Kuten sanoin, vertaan teoksiani ihan kenen tahansa toisen taiteilijan kanssa maailmassa avoimesti rinnakkain, minulla ei ole siihen taito- eikä ideaesteitä!

Jukka Mäkinen

Jokiska on ihan oikeassa siinä että taiteilijoille ja tieteilijöille pitää suoda täysi ilmaisuvapaus.
Mutta veronmaksajien rahoja niihin ei kannata tuhlata. Jos joku yksityinen taho haluaa rahoittaa vapaasti luovaa taiteilijaa niin siitä vaan.
Taiteilijoiden rahoittaminen ja hyysääminen ei kuulu yhteisistä rahoista maksettavaksi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Juuri näin, sen sijaan että taiteen virkamies jakaa valtion väkisin otettuja rahoja omalle kaveripiirilleen, pitäisi ihmisten itse saada päättää mitä taidetta haluavat rahoittaa!

Aslak Koivuila Vastaus kommenttiin #14

Hyväksyn tuon, mutten todellakaan sitä, että verojani käytetään johonkin jonka kuppikunnat on hienoksi tulkinneet.

Mustonen, sittemmin Lönnbom, sittemmin Leino sanoi: " Jos ei taiteilaja elä taiteellaan, kuolkoon !"

Älkää sotkeko tiedettä ja taidetta.
Minulle voi helposti perustella miksi sentään usein mitattavissa olevat kovien tieteiden tulokset koituvat veronmaksajien hyväksi ilman että voisi pieraista.

Tunnen riittävästi tieteentekijöitä väittääkseni, että Salkkareita ja futista ne tillottaa.

Pirjo Jokinen

Että tieteilijöiden sana ja ilmaisunvapautta ei pidä hyyssätä verovaroista?

Ok.

Kun "saadaan" Perussuomalainen kulttuuriministeri, niin kaikki tiede ja taide sidotaan yksitisomistukseen ja yksityisyrittäjyyteen.

Olette pelottavia ja vaarallisia ihmisiä.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #21

"Olette pelottavia ja vaarallisia ihmisiä."

Erilaisuus siis pelottaa, se etteivät kaikki ajattele kuten sinä! Samoin ajattelivat stalin ja hitlerkin, hekin pelkäsivät erilaisuutta ja tulokset peloista ovat kammottavia!

Aslak Koivuila

Nina, vesittänen bloggaustasi.
Olen persu.
Kerro minulle mitä on taide tai kulttuuri, niin minä kerron sinulle, miksi en hyväksy määritelmiäsi.Ja varsinkin sen miksi nille pieraisen.
No et tietenkään!

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Minäkin olen Perussuomalainen ja ammatiltani taiteilija, joten olen ihan pätevä vastaamaan sinulle! Minulle taide on tehtynä henkilökohtainen näkemys tai visio, jonka haluan katsojalle välittää. Katsottuna taide on mielestäni henkilökohtainen elämys, joku mihin ihastut ja joka häkellyttää sinua ja saa sinutkin ehkä ajattelemaan!

Nyt kuulisin mielelläni miksi et hyväksy määritelmiäni ja miksi pieraisisit niille?

Jukka Mäkinen

"ja miksi pieraisisit niille?"

Se on sitä vapaata taiteellista ilmaisua. Kokemus tihentyy.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #12

Pidät siis pieraisua vapaana taiteellisena ilmaisumuotona, mielenkiintoinen näkemys niin taiteesta kuin ilmaisunvapaudestakin!

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #15

Ehdottomasti. Salatuhnun livauttaminen julkisessa tilassa pokerinaamalla on kovan harjoittelun tulosta, vertailtavissa viulunsoittoon.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #19

Näin kerran telkasta porilaisten marssin piereskelleen tyypin. Oliko se ilmaisunvapaasti taidetta? Plagiaatti, mutta instrumentti oli omaperäinen. Onnistuis varmaan Tykyleviltäkin että prutkahtaa.

Eipä muuta kuin Tykylev kulttuuriministeriksi.

Naiset ainakin tulee PERUSteellisesti naisellistettua huora-lookkiin, paska haisee ja panjot soi.

pekka numminen

"Tom of Toijan" teos on vain yksi kopio Manneken Pis nimisestä patsaasta. Voisi mieluusti sijaita jossain muussa kaupungissa tai toisessa maassa.

Pirjo Jokinen

Sehän on paikoillaan vain 2kk.

Hyvin kyllä puhuttaa kyseinen teos. Mahtaa olla taiteilijan näyttelyyn ryysis! ;)
Tiedetään nyt täällä maakunnassakin, mihin pitää mennä jos ollaan huudeilla.

Toimituksen poiminnat