NinaFrom Muista pitää huolta itsestäsi!

Miksi annamme euroja, mutta emme saa tehdä kauppaa?

  • Metalliteollisuus
    Metalliteollisuus

Kehitysapu/-yhteistyörahaa annetaan Suomesta vuosittain xxxx-euroa, myös esim. ihmiskauppaa käyviin maihin, oman kansan riistäjiin sekä korruptoituneisiin maihin, oman budjetin sekä EU:n antaman tuen kautta. Järjestöjen, yhteisöjen sekä eri toimijoiden tuella sekä kansalaiskeräysten kautta autamme myös.  

Moni muu maa, joiden kanssa me olemme kytköksissä tai operoimme, on mm. korruptoitunut: joten voisimme hyvällä syyllä boikotoida laittamalla rahahanat yksinkertaisesti kiinni. Tai joku muu määrää pakotteita, siis esteitä kaupankäynnillemme, puolestamme välittämättä vähääkään siitä, mitä se kenellekin oikeasti merkitsee.

Kuka niistä välittää meidän tilanteesta? Meidän on jo aika katsoa ihan omaan napaan ja oltava mukana kilpailussa, kehityksessä, myynnissä ja talouden kehittämisessä.

Miksi saamme matkustaa maihin, joissa on ns. sotatila. Mutta emme saa myydä valmistamiamme aseteollisuuden tuotteita ko. maihin. Miksi?

”Kymmenettuhannet suomalaiset matkustavat vuosittain Thaimaan lämpöön. Turistirannoilla on rauhallista ja harva tulee ajatelleeksi, että maassa on voimassa sotatilalaki. …Vielä alkuvuodesta 2014 puolustusministeriö myönsi vientilupia Thaimaahan, mutta lokakuussa linja oli muuttunut. Ministeri Carl Haglund (rkp) allekirjoitti tuolloin kaksi kielteistä päätöstä…vientiluvat on arvioitu sen tilanteen ja epävakauden valossa, mikä maassa on ollut…”MTV3.fi 4.3.2015.

Jos me emme valmista ja myy, joku toinen myy ja valmistaa. Ja sotii. Tai on hetkellisesti sotimatta.

Miksi ylipäätänsä valmistetaan sotateollisuuden tuotteita? Jos niitä ei saa myydä?

”Yritys haki vientilupaa luotisuojaliiveille, lisälevyille, suojakilville ja suojakypärille…puolustusministeriö hylkäsi yrityksen hakemuksen pimeänäkölaitteiden viennistä Thaimaahan.”

Yhtälöt ovat minulle epäselviä.

En lähde tällä kertaa taustoittamaan, itselleni tyypillisesti, pidempiä asiantuntijataustoja kirjoitukseeni. Jokainen, joka katsoo ja kuuntelee mediaa sekä seuraa, mitä Suomessa ja maailmalla tapahtuu, tietää kyllä, mistä puhun ja mihin viittaan.

Lopetetaan nyt anekauppa! Lopetetaan oman maan tuotannon sekä vientiteollisuuden surkastuttaminen. Lopetetaan näennäishyväntekijän rooli ja otetaan kaupankäynti aidosti ja oikeasti agendalle. Vain kasvun, investointien, työllistämisen sekä myynnin kautta meillä on mahdollisuus pienenä maana pärjätä paremmin ja parhaimmin! Sekä nousta tästä käsittämättömästä osin itse aiheutetusta kurjistumisen kierteestä.

Sitten voimme keskittyä muun maailman pelastamiseen, kun siihen on oikeasti varaa. Ei tehdä sitä lisävelanotolla.

Kiitos Maikkarille, kun nostit asian tänään myös Seitsemän uutisiin ja sain innon ottaa asiaan kannan kirjoittamalla.

 

Nina From

PS: USA:ssa on havahduttu siihen, että pitkäaikaisesti laaditut pakotteet Kuuballe eivät ole toimineet, eivätkä toimi. You know what that means and is going to mean in future! Business!!!!!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Suomelle pitää riittää sama kuin Ruotsille. Onhan Ruotsi koko maailman sosiaalinen omatunto. Annetaan kaikille tehtaillemme vientilupa niihin maihin, joihin Ruotsi vie aseita tai niihin verrattavaa tavaraa.

Eero Mattila

Hyvä näkökulma!
- Olen monta kertaa miettinyt, että ihmiskaupan entisistä neuvostomaista saisi varmasti pysäytettyä jos siihen olisi halua. Jos öljyä tai uraania salakuljetettaisiin samalla tavalla vuodesta toiseen - siihen varmaan puututtaisiin.
- EU:N "Vapaa liikkuvuus" luo ihmiskauppiaille hyvän alustan samoin lepsu turvapaikkapolitiikka. Tämähän se juuri synnyttää jonot romulaivoille joista osa uppoaa tai upotetaan Välimereen.
- Toisaalta lepsusti valvottu kehitysapu ruokkii rikollisuutta ja korruptiota kohdemaissa. Jos lastensairaalasta tulee bordelli siihen pitäisi puuttua - nimenomaan täällä kotimaassa varoja jakavat virkamiehet pitäisi saattaa vastuuseen. Mutta kun virkamiehillä ei ole vastuuta...
- Turvatuotteiden viennin estäminen on todella tekopyhää toimintaa!

Käyttäjän NinaFrom kuva
Nina From

Joukkopako Afrikan maista kohti Eurooppaa on jatkuvaa virtaa. Kyse on pääosin ihmiskaupasta.

Toinen käsittämätön asia sielläpäin on se, ettei ko. maiden johto, hallitukset, vallan kahvassa olevat laita omien maiden, kansalaisten perusasioita kuntoon. Kyllä sinne on rahaa ja apua annettu, ja on siellä rikkauksiakin, joista vain harva saa nauttia, kuten tiedämme.

Kolmas asia ihmetyttää: paljonko Ebolan ehkäisyyn laitettiin rahaa ja resursseja, paljonko siis ihmiskaupan vastaiseen toimintaan, ryöstelyyn, Boko Haramin nujertamiseen: mikä on siis saldo priorisoinnin tuloksena?

Toimituksen poiminnat