NinaFrom Muista pitää huolta itsestäsi!

EU rahoittaa Afrikan luonnonsuojelua 700 milj. eurolla vuosina 2014-2020

 • Norsu henkitoreissaan
  Norsu henkitoreissaan
 • Norsujen "koulutusta"
  Norsujen "koulutusta"
 • Vain hampaat kelpaavat
  Vain hampaat kelpaavat
 • Ei sanottavaa
  Ei sanottavaa
 • Lohdutonta
  Lohdutonta

Mihin rahat menevät, kuka valvoo, kenen pitäisi olla kiinnostunut, mitä saadaan aikaiseksi?

Olen vuosia kartuttanut tietoani siitä, miten eläimiä kohdellaan Suomessa ja muualla Euroopassa. Haen aktiivisesti tietoa, olen monessa vapaaehtoistyöryhmässä mukana jäsenenä. Näen ja kuulen, usein liikaakin, negatiivista.

Ihailen ihmisiä, jotka pyyteettä tekevät työtään eläinten hyväksi, jakavat tietoutta, käyttävät vapaa-aikansa saadakseen mitä? Paremman mielen, yksilön tai populaation pelastettua, lisättyä yhteisöllisyyttä, pyyteetöntä kiitollisuutta ja rakkautta. Olipa kyseessä pieni yhdistys, joka ottaa hoiviinsa hylättyjä kotieläimiä, auttaa loukkaantuneita luonnoneläimiä, yksilö, joka paljastaa koiratehtailijan viranomaisille tai löytää hylätylle eläimelle rakastavan kodin.

Aivan liikaa kohdellaan eläimiä epäinhimillisellä tavalla, olipa kyseessä kotieläimeksi tarkoitettu luontokappale tai tuotantoeläin. Suomessa laki kuitenkin valvoo monessa suhteessa eläinten pitoon liittyviä toimintoja.

Olen laajentanut kiinnostustani norsuihin. Miksi? Koska olen löytänyt erittäin aktiivisen ja toimeliaan Team Rokan, joka osallistaa ihmisiä antamalla laajasti informaatiota sekä kertomaan, mitä voisi asian hyväksi itse kukin tehdä. Team Rokka on suomalainen voittoa tavoittelematon yhdistys, joka toimii luonnonsuojelun hyväksi kouluttamalla norsunluukoiria norsujen salametsästyksen vastaisille erikoisyksiköille.

 

Elephants could vanish from one of Africa's key reserves within six years”

Kävin katsomassa WWF:n sivuja (Suomi). Ihmettelen sitä, ettei siellä ole tuoreempaa tietoa norsunluukaupasta, kun viimeisimmässä jutussa siihen liittyen, puhutaan kaupankäynnin volyymista vuoteen 2005. Afrikannorsusta oli kirjoitettu joulukuussa 2015 ja kesäkuussa 2016 on julkaistu artikkeli Tansanian norsutilanteesta. Yllättävän laimeaa viestintää ja kannanottoa. Sanaakaan ei ole mainittu tulevasta EU-maiden ympäristöministerien kokouksesta, joka on jo syyskuun 2016 alussa! Jonka päätös on merkityksellinen Afrikannorsuille!

 

EU on asettumassa vastustamaan norsunluukaupan täyskieltoa.

Käsittämätöntä! Miksi näin? ”Euroopan komission hämmästyttävä vastarinta ehdotetulle norsunluukaupan maailmanlaajuiselle kiellolle sanelee Afrikannorsujen joukkotuhon alun, varoittaa viranomaiset 29:stä Afrikan valtiosta. https://www.theguardian.com/environment/2016/jul/06/african-wildlife-officials-appalled-as-eu-opposes-a-total-ban-on-ivory-trade?CMP=share_btn_tw

Norsunluukaupan kansainvälinen täyskielto vaikuttaa siihen, etteivät rikolliset, korruptoituneet viranomaiset ja muut rahastajat pysty ”pesemään” salametsästettyä norsunluuta ja viemään sitä kv-markkinoille. Kaikkien tahojen on pyrittävä NYT viestimään virkamiehille, ympäristöministereille, kansanedustajille, EU-edustajille sekä kaikille mahdollisille tahoille, jotta syyskuun EU-kokouksessa saadaan päätös täyskiellosta.

 

On toimittava, NYT!

Team Rokka on aktiivisella otteellaan saanut satoja fb-jakoja viesteilleen, lisännyt tietoisuutta sekä pyrkinyt vaikuttamaan sekä järjestöihin, että politikkoihin mm. näin: ”Team Rokka esitti 12.7 WWF Suomelle julkisen pyynnön ottaa vetovastuuta Euroopan maiden ympäristöministereihin kohdistuvasta lobbaustyöstä, jonka pyrkimyksenä olisi saada EU puoltamaan norsunluukaupan kansainvälistä täyskieltoa. WWF Suomi ei ole toistaiseksi pyyntöömme vastannut, mutta kommentoi asiaa omilla sivuillaan todeten mm, että " Liitteeseen I siirtäminen ei myöskään pelasta lajeja salametsästykseltä." WWF Suomen kommentti kokonaisuudessaan: https://www.facebook.com/wwfsuomi/posts/1153405714705697?hc_location=ufi

EU:n edustajia ohjeistaa esim. Kansainvälinen luonnonsuojeluliitto (IUCN) ja TRAFFIC, joka on IUCN:n ja WWF:n perustama valvontaverkosto. He arvioivat yksityiskohtaisesti liitteiden muutosehdotuksia ja toimittavat arvionsa kaikille sopimusosapuolille. Juuri näiden asiantuntijaorganisaatioiden mielipide on päätöksenteon pohjana. Organisaatiot, joiden kuuluisi ajaa luontokappaleiden asiaa, eivät puolla Afrikan maan norsupopulaatioiden nostamista korkeimman suojelun tasolle (CITES- liite I) vetoamalla siihen, että CITES -sopimukseen kirjatut kriteerit eivät täyty norsupopulaatioiden osalta! Miksi?

Toiminnan läpinäkyvyyden kannalta olisi ensiarvoisen tärkeää nähdä toimijoiden verkkosivuilta kriteerit, jotta asiasta kiinnostuneet voisivat arvioida ko. järjestön toimintaa ja kantoja asian hoitamisen osalta. Kriteerejä on pystyttävä muuttamaan paremmiksi.

 

Allekirjoita ja jaa, kiitos. Ps. varaudu kammottavaan, mutta todelliseen kuvaan!

https://secure.avaaz.org/en/global_ivory_ban_loc/?rc=fb&pv=139

 

Kiitos Team Rokka siitä, että olet saanut minutkin liikkeelle tärkeän asian puolesta!

 

Norsujen puolesta puhkuen,

 

Nina From

 

Lisätiedot:

http://www.teamrokka.com/fi/etusivu/

https://www.facebook.com/TeamRokka/info/?entry_point=page_nav_about_item&tab=page_info

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän JanneEemeliPyrre kuva
Janne Pyörre

Aivan järjetöntä touhua. Allekirjoitettu. Norsut on ihania.

Käyttäjän NinaFrom kuva
Nina From

Kiitos kun luit ja allekirjoitit. On todella järkyttävää. Kuvat ja Team Rokka sai minut herätettyä tähän. Toivon, että ehdimme vielä vaikuttamaan päätöksentekoon.

Reijo Jokela

Jos norsunluun omista ei kriminalisoida ja ankarasti sanktioida, niin kaikki ponnistelut ovat turhia, sillä norsut tullaan tappamaan sukupuuttoon. Kysynnän loppuessa loppuisi kauppa ja sitä myöden salametsästys. Norsunluu tuotteet olisi tuhottava polttamalla ja aina kun norsunluuta löytyy se olisi poltettava ja haltijaa rangaistava ankarasti.

Käyttäjän NinaFrom kuva
Nina From

Kyllä. En tiedä, miten rangaistaan tällä hetkellä niitä salametsästäjiä, jotka jäävät kiinni tai niitä, jotka sitä toimintaa rahoittavat, tekevät.

Minusta olisi syytä myös katsoa sen rahan perään, jota on annettu vuosia ja annetaan. Läpinäkyvyys toiminnassa; kuka saa rahaa, miksi saa ja mitä tuloksia on kerrottavana.

Vielä pohdin, paljonko WWF:n tai jonkin muun rahansaajan toiminnanjohtajan tai johdon sekä tekijöiden palkkiot mahtavat olla.

Lopuksi: harmittavan vähän aiheuttaa ihmisissä halua toimia, erityisesti päättäjissä ja vaikuttajissa. Moni sanoo ajavansa eläinten etua ja hyvinvointia, mutta käytännössä ei näin ole.

Itse voin todella huonosti tämän norsuihin liittyvän asian vuoksi. Toivon päättäjiltä järkevää päätöstä. 1,5 miljoonaa adressin kirjoittajaa on valtava määrä.

Toimituksen poiminnat