NinaFrom Muista pitää huolta itsestäsi!

Käpy selän alla!

  • Käpy ilman selkää
    Käpy ilman selkää

Kirjaimellisesti kyllä. Mutta enemmän kirjoitus herätti tunteita, tuntemuksia, negatiivista fiilistä ja pitkään ja pitkään aikaan myös. Sain eilen somessa jaetun HS:n kolumnisti Yrjö Raution kirjoittaman miksisitävoisikutsua, jutun siitä, mitä hän aidosti ajattelee Perussuomalaisista. Ikävä kyllä hän ei taida ihan tuntea meitä kaikkia, jotka olemme tässäkin kirjoituksessa, alimpaan kastiin määriteltyjä. Joista puolueeseen kuuluu noin 10 000 ja joita viime vaaleissa noin puoli miljoonaa äänesti.

Kirjoitin eilen FB-sivuillani näin:

”En ole aiemmin puuttunut tähän vuosia kestäneeseen (voidaanko jo puhua) vihapuheeseen? Nyt päätin lukea tämän kirjoituksen ja kysyä: onko todella niin, että neljä vuotta PS:n riveissä, kuntapoliitikkona ollessani minut luokitellaan tällaiseksi epämiellyttäväksi hirviöksi aina vaan? Minusta jatkova vihamielinen pilkka, kapea katsanta ja kohtelu saisi jo loppua. Ei todellakaan ole mukavaa. Eikä todellakaan kaikilla meillä politiikassa mukanaolleilla tai siihen ehkä joskus haluavilla ole päämääränä yksi asia...on monia asioita, joihin pyrimme alkaen kuntatasolla, vaikuttamaan. Joukkoliikenteeseen, osaamisen kehittämiseen, vanhus- ja omaishoitaja-asioihin, pienituloisten huomioimiseen, syrjäytyneiden auttamiseen, ennaltaehkäisevän monimuotoisen toiminnan kehittämiseen, eläinten, lasten, ihmisten tasa-arvon ja oikeuksien puolustamiseen haluaa todella moni meistä parannuksen ja vaikutusmahdollisuuden. Niiden heikompienkin puolta ajaen, jotka eivät meteliä pidä, jotka ovat unohdettuja tai eivät ole jonkun mielestä tuottavia, äänestyspotentiaalia tai muuten kaupallistettavissa olevia. Vetää todella mielen taas kerran matalaksi tällainen kirjoitus mediassa, jonka toivoisi katsovan asioita hieman laajemmin poliittiselta kantilta. Eikä hyväksyisi tällaista sisältöä, joka koskee, siis koskee ja koskettaa todella monia ihmisiä, jotka pyyteettä tekevät vapaaehtoisestikin työtä em. luettelemieni asioiden eteen vankasti uskoen parempaan.”

Jos tutustuu tekemäämme vaikuttamistyöhön, poliittisiin päätöksiin sekä vaaliohjelmiimme kautta vuosien (vaaleista riippumatta), voisi aueta hänelle ja muillekin isompi kuva, laajempi näkemys ja ehkäpä jotain uuttakin, Perussuomalaisista.

Voisi myös käydä teltoilla tapaamassa vapaaehtoisia tekijöitä, kansanedustajia, ministereitä tai kuntavaikuttajia ympäri Suomen, jos haluaisi. Ehkäpä jatkossa sitten.

Olen itse ollut neljä vuotta Espoossa kuntapolitiikassa mukana. Olen saanut luottamustehtäviä, oppinut uutta, vaikuttanut päätöksiin, kirjoittanut eri asioista blogeja ja verkostoitunut. Minulla on eri puolueista hyviä yhteistyökumppaneita, jopa ystäväksi saakka tulleita IHMISIÄ. Niin, niitähän me kaikki omine mielipiteine olemme.

Luokittelisin Yrjö Raution kolumnin vihapuheeksi. Vihapuheesta paljon puhutaan ja suvaitsemattomuudesta. Mutta ketä kohtaan? Usein ainakin Perussuomalaisia. Meillä sitten saatetaan kiivastua tai pääsääntöisesti hissutellaan ja odotellaan, että kyllä kansa tajuaa, ei viitsi nostaa suurempaa meteliä. Mutta joskus on puhallettava peli poikki. Minulla raja ylittyi tuosta kolumnista. En missään nimessä hyväksy moista sisältöä, luokittelua, todella ala-arvoista parjaamista itseäni kohtaan. Enkä ketään kohtaan.

Teksti piti lukea moneen kertaan, koska…niin koska se oli niin käsittämätön kokonaisuus sisällöltään. Ja julkaistu arvostetussa mediassa.

Mitä ihmeen rikollista tässä onkaan tullut tehtyä, että tuollaista ansaitsee?

Kyllä medialla on vaikutusta, se on aivan selvä. Jos vuositolkulla haukutaan, kerrotaan yksipuolista ”mukatotuutta” ja vääristellään asioita perehtymättä laajemmin kokonaisuuksiin, se vaikuttaa ihmisiin. Myös niihin, jotka politiikasta eivät ole kiinnostuneet. Otsikot tehdään provosoiviksi, ihmiset lukevat puolihuolimattomastikin puolitotuuksia ja pitävät niitä pidemmän päälle totuutena.

Nousenko barrikadeille? En, mutta tämä ulostulo oli tehtävä.

Lopetetaan jatkuva negatiivinen toistemme haukkuminen, isot ihmiset sentään. Lapsetkin ottavat mallia aikuisten käytöksestä toisiaan kohtaan. Silläkin pitäisi olla merkitystä. Onko sinulle?

Hyvää vaalikevättä. Ja hei, kannattaa tutustua kaikkien puolueiden henkilöihin ja vaaliohjelmiin.

 

Nina From

 

Ps. linkki kolumnistin juttuun: https://urly.fi/Kk7

Ps. linkki Sampo Terhon vastineeseen: https://urly.fi/Kk8

Ps. omat nettisivuni, jolta löydät tietoa minusta, ajatuksistani, tekemisistäni hieman enemmän: http://www.ninafrom.fi/

Ps. Perussuomalaisten vaaliohjelma ja vähän muutakin faktaa: https://urly.fi/Kk9

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kohteliaat käytöstavat omaava poikani kävi keskustelemassa Vantaalla Persujen vaaliteltalla ja ehdokas näytti hänelle keskisormea. Ei houkuta äänestämään.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Kas kas. Mitähän kohteliasta poikasi oli sanonut hänelle? Vai tunsivatko he toisensa jo entuudestaan? Tuskin ehdokkaat kulkevat keskisormeaan kaikille esitellen kaupungilla.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Hän omaa erittäin hyvät käytöstavat eikä taatusti hauku ketään. Johtuikohan siitä että on normisuomalaista hiukan tummempi versio? Välillä tulee pohdittua tällaisia asioita.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #7

Jos se on ruskettumisen perusteella tarjottu ruma ele, minäkin toivon, ettei sitä idioottia äänestä edes hänen oma äitinsä.

Mutta on silti virhe yhden typeryksen takia tuomita koko puolue. Ei ehkä suuri virhe, mutta virhe kuitenkin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ei houkuta äänestämään.

Äänestäminen ei ole velvollisuus, se on etuoikeus.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Ei houkuta äänestämään Perussuomalaisia.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #9


Ei houkuta äänestämään Perussuomalaisia.

Tuskin olisit ilman tuota episodiakaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Niin se valitettavasti menee, että puolue tai mikä muu tahansa joukkio profiloituu sellaiseksi, millaisen kuvan sen jäsenet ja tukijat siitä antavat. Jos vaikka jääkiekkojoukkueen fanit käyttäytyvät sikamaisesti, koko joukkue siitä kärsii.

Siinä kollektiivisessa arvonlaskussa ovat sitten mukana ihan tavan tallaajatkin, jotka eivät koskaan syyllisty ylilyöneihin tai "räväköihin" kolmen promillen somepäivityksiin.

Käyttäjän IlkkaSalo1 kuva
Ilkka Salo

Ihmettelet, miksi sinua pidetään hirviönä, mutta kun olet puolueen jäsen, joka flirttailee avoimesti fasistien kanssa, niin eiköhän siinä ole ihan riittävät perusteet tuolle käsitykselle.

Täysin riippumatta siitä, mitä potentiaalisesti tavoiteltavia asioita ajat, nuo asiat uppoavat siihen faktaan, että edustamasi puolue on niin paljon ääriajatteluun taipuvien puuhakerho, että sellaiseen tuleekin suhtautua torjuvasti. Tilannettasi ei paranna näennäinen maltilllisuutesi. Puolueen jäsenä joko hyväksyt äärioikeistolaisuuden tai vaihdat puoluetta. Tai voithan sinä yrittää muuttaa puolueen ohjelmaa, mutta arvelen sinun saavan silloin potkut koko puolueesta.

Taisi Raution kolumni osua teitä suoraan leukaan; sen verran kitinää ja nillitystä on saanut tänäänkin keskustelupalstoilta lukea ja pelkästään teidän äärilaidan edustajoien nilllitystä.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Fasistien kanssa? Siis mitä puoluetta tarkoitit? Keskustaa? SDP:tä? Kokoomusta? Vasemmistoliittoa? Äh, hehän haluavat kommunismia. Mikä onkin aivan toinen asia, kuten me kaikki tiedämme. Vihreitä? Perussuomalaisia? RKP:tä? jne. jne.

Kaikista noista voidaan väittää, että ne flirttailevat fasistien kanssa, paitsi ehkä sen Vasemmistoliiton. Ainakin minä väitän niin nyt, because I can.

Revi siitä.

Eero Mattila

#3 Voi tsiisus, iso mies ja kirjoittaa täyttä roskaa!

Voisitko aikuisten oikeasti kertoa, mikä yksittäinen tapahtuma on mielestäsi ollut flirttailua fasistien kanssa. Milloin tämä tapahtui?

- Järkyttikö tapahtuma sinun mieltäsi niin pahasti, että et kykene näkemään ketään saman puolueen jäsentä yksilönä vaan jonain pelottavana massana?

- Toimintaasi kutsutaan myös kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan...

- Sinun ja kaltaistesi kirjoittelu on niin aivotonta, että se saa poliittisesta taustasta riippumatta väkisin ärsyyntymään. Ihan oikeasti, jos et pysty ilmaisemaan itseäsi aikuisen miehen tavoin ja yksilöimään sanomasi kohdetta, olisi parempi vetäytyä komeroon pelkäämään.

Raution kolumni oli jopa vanhalta kommunistilta täysin ala-arvoinen. Jokaisen journalistin pitäisi hävetä, että noin sairaita yksilöitä on päästetty joukkoomme. Joukkotiedotusväline tai toimittajuus ei ole inkvisitio. Helsingin Sanomien pitäisi ilman muuta pyytää anteeksi ja pitää huolta ettei tuollaista roskaa julkaista enää koskaan, sitä varten siellä pitäisi olla oikeitakin toimittajia.

Ilkka Salo, jos pelkäät poliittisen suojatyöpaikkasi puolesta, älä syytä siitä perussuomalaisia äläkä ketään muutakaan. Mene jonnekin maahanmuuttokurssille ja opettele olemaan mies.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Padat ja kattilat tulee mieleen...

"Ihmettelet, miksi sinua pidetään hirviönä, mutta kun olet *uskonnon jäsen, joka flirttailee avoimesti fasistien kanssa, niin eiköhän siinä ole ihan riittävät perusteet tuolle käsitykselle.

Täysin riippumatta siitä, mitä potentiaalisesti tavoiteltavia asioita ajat, nuo asiat uppoavat siihen faktaan, että edustamasi *uskonto on niin paljon ääriajatteluun taipuvien puuhakerho, että sellaiseen tuleekin suhtautua torjuvasti. Tilannettasi ei paranna näennäinen maltilllisuutesi. *Uskonnon jäsenä joko hyväksyt äärioikeistolaisuuden tai vaihdat *uskontoa. Tai voithan sinä yrittää muuttaa *uskontosi sanomaa, mutta arvelen sinun saavan silloin potkut koko *uskonnosta.

Taisi Raution kolumni osua teitä suoraan leukaan; sen verran kitinää ja nillitystä on saanut tänäänkin keskustelupalstoilta lukea ja pelkästään teidän äärilaidan edustajoien nilllitystä."

Varsin huvittavaa

Käyttäjän NinaFrom kuva
Nina From

Edelleen peräänkuulutan hyviä käytöstapoja. Olisi myös syytellessä hyvä löytää ne perusteet, jos syyttelyyn on tarve.

Monesti olen miettinyt, mistä suomalaisten huono itsetunto johtuu tai itseensä käpertyminen tai muu kummallinen vaatimattomuus. Olenkin tullut siihen lopputulokseen, että kun aina syytetään, että koulumme on huono, siellä tasapäistetään ja vaimennetaan into sekä luovuus, niin olenpa tästä eri mieltä.

Syyllinen on aikuinen itse. Se kiusaaja, se mielipiteen muokkaaja, se, joka lapsille mallia näyttää tavalla tai toisella. Aikuisena viitsiikin lytätä toinen toistaan. Miten tästä kaikesta voisi hyvää seurata.

Itse haluaisin uskoa parempaan.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Silti valitsit toimintatavaksi Yrjö Raution lyttäämisen ja kolumninsa haukkumisen. Eikö tuolla filosofialla olisi luonnollisempaa tekemisensä kautta osoittaa mitä se perussuomalaisuus oikeasti on? Vaikka ei kirjaimellisesti Rautiota uskoisikaan, niin mielikuvaksi jää selittely siitä miten peili vääristää kuvaa. Se on harvoin peilin vika, jos naama on vino...

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Se Raution kolumni kyllä on lyttäämisensä ansainnut. Hämmästyttää, että Hesari sortuu noin ala-arvoiseen journalimiin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eikö tuolla filosofialla olisi luonnollisempaa tekemisensä kautta osoittaa mitä se perussuomalaisuus oikeasti on?"

Eikö olisi parempi osoittaa missä Rautio oli oikeassa kuin alkaa höpistä peileistä?

Käyttäjän NinaFrom kuva
Nina From

Hän valitsi itse itsensä. Jos lukee koko sisällön vaikka vain kerran, muodostuu varmasti selkeä kuva henkilöstä, jolla saattaa olla haasteena vihamielisyys.

Vaikea sanoa, kun en tunne. Mutta ei hänkään tunne minua tai muita ko. puolueessa toimivia tai äänestäjiä...ehkäpä myös muiden ihmisten sekä puolueissa toimivien tuntemus on hieman etäiseksi jäänyt häneltä, en tiedä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Jos puolueen kärkinimet aina puheenjohtajasta lähtien käyttäytyvät loukkaavasti ja nimittelevät muita, ei ole ihme, jos ei kaikki sitten tykkää ja silittele myötäkarvaan. Itse en arvosta tuollaista Raution käyttämää pahuusretoriikkaa ja Terhon vastaus siihen oli fiksu. Toivottavasti kuitenkin perussuomalaisten poliittisten vaikuttajien käytös muuttuu tulevina vuosina myös muut huomioiviksi, eikä tavoitteena ole enää kansakuntaa jakava politikointi ja erimielisten loukkaaminen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Jos puolueen kärkinimet aina puheenjohtajasta lähtien käyttäytyvät loukkaavasti ja nimittelevät muita"

Niinkuin esimerkiksi persuiksi, persuleiksi tai rotutohtoreiksi???

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Niin, tietääkseni vain yhden puolueen puheenjohtaja on käyttänyt tuollaisia nimityksiä. "Persut ei myy persettä" - Timo Soini.

Toimituksen poiminnat