NinaFrom Muista pitää huolta itsestäsi!

Ilmastonmuutos on mahdollisuus!

  • Ilmastonmuutos on mahdollisuus!

Millaisia valintoja sinä teit tänään, eilen tai tällä viikolla?

Tilasitko tavaran verkosta vai kävitkö kivijalkakaupassa?

Lukiko valitsemassasi tuotteessa made in China vai made in Finland?

Söitkö ravintolassa kotimaista kuhaa vai norjalaista lohta?

Keititkö kotona amerikkalaista riisiä vai kotimaista?

Tarjositko kotimaista whiskyä vai muualta tuotua?

Ostitko kotimaisia kukkia vai ulkomailta tuotuja?

Valitsitko lapsellesi kotimaisia vaatteita vai ulkomaalaisia?

Olivatko viimeksi ostetut korusi tehty Suomessa, raaka-aineita myöten?

Matkustitko viikonlopuksi Eurooppaan vai kotimaan kohteeseen?

Joitko aamukahvisi Suomessa valmistetussa mukissa vai ulkomaassa valmistetussa?

Ratsastitko Suomenhevosella vai ulkomailta tulotetulla?

 

Voisiko ilmastonmuutoksen aiheuttama huoli kehittää kotimaisen kysynnän kasvua, tuotannon siirtämistä takaisin Suomeen, luoda enemmän työpaikkoja, lisätä yritysten halua investoida Suomeen sekä kasvattaa halua ja uskallusta yrittäjyyteen? Uskon, että voi. Kunhan toiminta- ja ajattelukyky palautuu. Moni on sortunut antamaan ohjeita muille, syyllistämään sekä osoittamaan sormella. Kuitenkin jokaisella on aidosti mahdollisuus vaikuttaa, joka päivä, jokaisen valinnan osalta. Ei ihmeitä tapahdu itsestään. On aidosti valittava paremmin, aloitettava muutos itsestä. Heti!

 

Kukaan ei liene täydellinen, mutta voi pyrkiä siihen tekemällä oikeita valintoja. Itsensä ja tulevaisuuden vuoksi.

 

Katsotaan muutaman vuoden päästä, onko uudet valintamme tuottaneet jotain parempaa ja enemmän, Suomeen. Täällä on fiksuja ihmisiä, jotka pystyvät mihin vain.

 

Tehdään yhdessä muutos, jo tänään!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Matti Simonaho

Tietyn tyyppinen luonnonilmiö voi saada aikaan sen, että maailmantalous romahtaa. Tietyn tyyppinen luonnonilmiö voi aikaan saada sen, että kaikki elektroniikka muuttuu hetkessä romuksia jolla ei tee yhtään mitään. Silloin on hyvä olla omavarainen koskien esimerkiksi energian ja elintarvikkeiden tuotantoa, terveydenhuoltoa, sekä tietenkin koskien Maan ja Kansan puolustusta.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Suomessa asuu niin vähän ihmisiä, ettei täkäläisillä valinnoilla ole minkäänlaista vaikutusta ilmastonmuutokseen. Valitettavasti tämä on totuus. Huonoa kehitystä ei voi estää mitenkään ilman vakavaa globaalia heräämistä ja konkreettisia toimia. Sellaisia ei toistaiseksi ole näköpiirissä.

Käyttäjän ingmarforne kuva
Ingmar Forne

Vastaus kommenttii #2.

Tuolla samalla logiikalla olisi voinut talvisodassa argumentoida sen puolesta ettei rintamalle kannata lähteä. Verrattuna Neuvostoliittoon Suomella on niin heikko armeija ettei kannata. Ei vastustamisella ole minkäänlaista vaikutusta.

Kuten tiedämme, näin ei kuitenkaan ollut.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Suomalainen alkuperä ei automaattisesti tarkoita sitä, että itse tuotteen hiilijalanjälki olisi pieni. Vaikkapa banaanit edelleen kannattaa hankkia tuonnin kautta.

Mutta piristävää kerrankin lukea perussuomalainen blogi, jossa itse ilmiötä tai suomalaisten osuutta ei kiistetä. Pisteet siitä.

Pekka Iiskonmaki

''Ilmastonmuutos on mahdollisuus!''

Sitä se olisi, mutta pelkään pahoin, että sitä ei tule.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Mitä blogistin mielestä tapahtuu suomalaisille työpaikoille, jos kaikki muutkin alkavat suosia kotimaista?

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Bunkkeroidutaan tänne ja odotetaan, että asiat korjaantuu.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei ilmastonmuutos aiheuta huolia lainkaan, miksi aiheuttaisi? Huolet aiheutuu jatkuvista uhkapainotteisista uutisista joissa ei juurikaan ole ole faktaa yleensä mukana.

Käytiin perheen kanssa eilen hakemassa Kotipizzat koska haluttiin tukea kotimaista. Suurimman lätyn hinta ihmetytti, peräti 30€gee . "Huhu" kertoo että jotkut myy 6€gen lättyjä, niistä ei taida valtio saada juuri mitään?

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

Ilmaston muutos johon vaikuttaa moni asia, ihminen osaltaankin, on tapahtumassa, mutta iso(mpi?) asia on myös luonnonvarojen riittävyys ja eläinten määrän väheneminen (paitsi ihmislaji joka taasen lisääntyy muiden eläinten kustannuksella).

Miten saadaan luonnonvarat riittämään?
- pitäisikö vähentää turhaa kulutusta ja hupailua
- tarvitseeko lapsi sata lelua
- entä pitääkö harrastaa paljon
- mitä minä teen 200 neliön talolla
- mainostanko oikeaa asiaa
- tarvitsenko jouluvaloja ihan oikeasti niin paljon,,ennen kynttilä riitti
- miksi ei suola ja pippuri enää riitä mausteeksi
- ja en tiedä enää mitä kaurapuuroa ostaisin,,kun ei kelpaa enää se perinteinen kaurapuuro terveellisen elämän takeeksi ja hyllyt notkuu sen tuhatta sorttia,,

Kulutuksen ja varsinkin turhan kulutuksen vähentäminen on siinä mielessä hyvä yksilökohtainen asia että siinä säästyy rahaa,:)

Pekka Iiskonmaki

''mitä minä teen 200 neliön talolla''

En tiedä mitä teet. Minulla on 454 neliön talo ja asun siinä osan vuotta.

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

Se lause oli sellainen vertauskuvakysymys,,ei minulla ole 200 neliön taloa, vain 2 hengelle 75 neliön vuokra-asunto eikä sitäkään asuntoa sitten enää kun kuolla kupsahdan,,ja siinäkin on neliöitä tarpeeksi kun alkaa imuroimaan,,:)

Käyttäjän jannepohjala kuva
Janne Pohjala

Milloin Suomessa on alkanut riisin viljely onnistua? Vai kasvatetaanko sitä kasvihuoneissa?

Eikös kaikki kasvihuonekasvatettu kurkku ja tomaatti tule kieltää talvella ja tuoda Espanjasta koska ilmastonmuutos?

Kiina on maa jonne Suomi vie nyt eniten puutavaraa. Jos emme tilaa sieltä mitään, niin mahtavatko ostaa meiltä puutavaraa? Näet Siperia on heille lähempänä ja puuta siellä riittää?

Käyttäjän PahaLukki kuva
Juho Salo

Ilmastonmuutos on mahdollisuus tehdä blogikirjoituksia ja markkinoida omaa politiikkaansa säästämisestä ja leikkauksista, sekä veronalennuksista, jonka ansiosta kaikkien kulut laskee, taloudellinen aktiviteetti laskee, ja lopulta meillä työmiehillä on vähemmän tekemistä, vähemmän lentoja ja kulutusta, mutta enemmän lomaa ympäri vuoden. Ei ole pakko enää olla töissä 70-vuotiaaksi asti maksaen kotitalousvähennyksiä, matkavähennyksiä, tuulivoimatukia, YLEä, teattereita, jäähalleja, urheilukenttiä, kehitysapua, maataloustukia, asumistukia, yritystukia, puoluetukia ja maahanmuuttotukia. Kaikki he voivat maksaa omat juttunsa. Me työmiehet mennään metsään hiljentymään kun sellunkeitto loppuukin jo toukokuussa.

Käyttäjän NinaFrom kuva
Nina From

Kiitos kommenteista.

Itse uskon vaikuttavani asioihin, monipuolisesti.

Koska oma oloni on ollut niin ahdistunut jatkuvasta syyllistämisestä, olen tyytyväinen löydettyäni uusia tapoja tarkastella omaa toimintaani. Samalla mieli kohentuu, koska koen tekeväni monella tavalla järkeviä valintoja muidenkin hyväksi.

Kiinalaisia tuotteita olen boikotoinut jo vuosia. Se alkoi vuosia sitten nähtyäni ohjelman, jossa näytetään, miten kaneilta revitään turkki tietyn väliajoin, jotta saadaan lämpimiä vaatteita. Puhumattakaan muista eläimiin ja ihmisiin liittyvistä epäoikeudenmukaisuuksista. Myös muut asiat, kuten mm. merten saastuminen rahtilaivojen päästöjen osalta on vain sellainen asia, etten osta kyseisen maan tuotteita. Yhtenä esimerkkinä maintakseni.

Mutta kyllä, banaania syön joka aamu, Reilun Kaupan ruusuja ja neilikoita ostan pääsääntöisesti extempore kauppareissullani.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

"Todisteet hirveästä menneisyydestä ovat pelottavia, mutta ne ovat suuri voimavara", Rosling kirjoittaa teoksessaan Faktojen maailma. Ne auttavat arvostamaan sitä, mitä meillä on. Rosling muistuttaa, että myös ilmastonmuutoksen torjunnassa tarvitaan pelottelun sijasta toivon ilmapiiriä. Ihmiskunta ratkaisi otsonikadon ja puhdisti bensiinistä lyijyn. Pystymme myös hyvään, ennen kaikkea hyvään. Lapiolla voi kaivaa tehokkaammin kuin paljain käsin, mutta kyllä sillä tappaakin tehokkaammin. Valinta on meidän.

Käyttäjän bionavigaattori kuva
Veikko Hintsanen

Niina hyvä

Kiinalaisten tavaroiden ostamatta jättämisen perustelua

"Myös muut asiat, kuten mm. merten saastuminen rahtilaivojen päästöjen osalta on vain sellainen asia, etten osta kyseisen maan tuotteita. Yhtenä esimerkkinä mainitakseni." -

voitaisiin käyttää myös kotimaassa, vaikka siihen-yhtenä esimerkkinä mainitakseni- että jättää Espoossa paperilehdet tilaamatta ja vessapaperit ostamatta, koska kyseiset tuotteet kuljetetaan ilmastoa saastuttavasti rekoilla kotimaan tehtaista pääkaupunkiseudulle , vaikka sisävesilaivat olisivat noin kymmenen kertaa ilmasto ystävällisimpiä.

https://shipowners.fi/merenkulkualan-toimet-paasto... ja

https://www.lvm.fi/-/ministeri-berner-suomi-pyrkii...

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Suosin lähes kaikessa tuotannossa kotimaista, eli espanjalaista, koska se on hyväksi todettu. Suomessa asuessani en voinut sanoa samaa. Ostin silloin enimmäkseen ns.ulkomaista. En suostu syyllistymään siitä, että joskus ostan tänne lennätettyä ruisleipää tms. tai siitä, että matkustelen paljon täällä kotimaassa. Suomeen asti en viitsi lähteä kun lähimaisemiakin riittää ihmeteltäväksi. Lienen siis melkoisen matalahiilijalanjälkinen?

Käyttäjän esalehtinen kuva
Esa Lehtinen

Kasvihuoneissa on ilman hiilidioksidipitoisuus tyypillisesti 1,2 - 1,6 litraa hiilidioksidia kuutiometrissä ilmaa (1200 - 1600 ppm). Kasvien kasvun on havaittu olevan voimakkainta tässä hiilidioksidipitoisuudessa. Mahtaisiko tämä johtua siitä että vuosimiljoonaisessa evoluutiossa Kasvit ovat sopeutuneet kasvamaan voimakkaimmin juuri tässä hiilidioksidipitoisuudessa?

Käyttäjän vheinonen802 kuva
Viljo Heinonen

Ilmastonmuutoksen antamat mahdollisuudet ovat lähinnä harhaa. Takana on pakko selviydytään tai siten ei. Voi olla, ettei muutos ole enää ihmisen hallinnassa, kuten ei ole ollut tämän tilanteen syntyminenkään.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Siirtolaisuus, pakolaisuus, turvapaikkashoppailu alikehittyneistä maista,
joissa ihmisten hiilijalanjälki on vain murto-osa kehittyneiden teollistu-
neiden maiden kansalaisten todella isosta hiilijalanjäljestä on maapallon
ilmaston lämpenemisen hidastamisen, mieluusti pysäyttämisen kannalta erittäin
katastrofaalinen yhtälö! Niinkutsutut maahanmuuttoon tai pakolaispolitiikkaan
suvakeiksi vihkiytyneet, tietty hyvän hyvyyttänne - haluatteko todellakin
nopeuttaa maapallon ja omien lapsienne saattohoitoa ?

Toimituksen poiminnat