Työpaikat katoavat Suomesta -sinä voit vaikuttaa tähänkin, tänäänkin

On asioita, joihin voit vaikuttaa. On asioita, joihin et voi vaikuttaa. Kumpaan kannattaa satsata? Kumpaan panostaminen tuottaa enemmän sinulle, lapsillesi, vanhemmillesi sekä suomalaisille kanssaeläjille

On käsittämätöntä katsoa ihmisten valintoja kaupassa ja kuulla kyllästymiseen saakka ilmastonmuutoksesta. Samat kädet valitsevat espanjalaisia tomaatteja, ruotsalaista perunaa, saksalaista olutta, englantilaista puhdistusainetta, kiinalaista lelua, amerikkalaista makeista, norjalaista lohta…

Samaan hengenvetoon kauhistellaan metsien hakkuita, autoilua, lentämistä, veneilyä, lihansyöntiä ja tänään, rohkean markkinointiteon tehnyttä Suomen Turkiskasvattajien mainosta Hesarin etusivulla.

Ymmärretäänkö täällä, että turkistarhauksessakin on kyseessä monen ihmisen työ, ansainta, leivän teko? Ymmärretäänkö, että työ, jota Suomessa tehdään, on tärkeää, merkityksellistä. On tärkeää pitää Suomessa tuotantoa. Millä muuten luulet, että täällä pystytään hoitamaan vaikkapa Sinua, kun tulet vanhaksi? Tai pitämään ilmaista peruskoulua. Tai antamaan ilmainen ruoka lastentarhassa. Tai antamaan vanhempainvapaita. Tai ylipäätänsä tukemaan ihmisiä siinä, missä he apua tarvitsevat. Raha ei kasva puussa. Verovaroin! Kannattaa huomioida mm. boikotoinnin vaikutukset laajasti ei vain omasta näkökulmasta katsoen.

Sinun ei tarvitse ostaa turkiksia. Mutta ei sinun tarvitse ostaa sitä marsuakaan, joka on ollut odottamassa kaupan hyllyllä, häkissä uutta omistajaansa. Tiesitkö, että myös Suomessa on ihmisiä, jotka häkittävät koiriaan? Että on ihmisiä, jotka tehtailevat koiranpentuja? Että on ihmisiä, jotka jättävät kissat luontoon, kun eivät kesän jälkeen halua ottaa lemmikkiään kotiinsa mökiltä lähtiessään? Että on ihmisiä, jotka eivät leikkauta ja rokotuta lemmikkejään? Ihan turha hurskastella.

Jos haluat parempaa itsellesi ja muille, valitse useammin kotimaista. Kotimaisen tuotannon suosiminen valinnoissa on eettistä. Hiilijalanjälki on aina pienempi kuin muualla tuotettu ja Suomeen lennätetty. Tuotteet ovat turvallisia, testattuja ja hygienisiä. Laatu on huippuluokkaa. Ja samalla valitset osallistumisen hyvinvoinnin ylläpitämisen, kun valitset … kotimaista.

Mielipiteet voivat myös perustua faktoihin.

 

Nina From

 

NinaFrom
Sitoutumaton Espoo

Olen espoolainen, kahden tyttären äiti.
Koko työelämän ajan olen toiminut myynnin, viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Liiketoiminnan kehittäminen on aina fokuksessa. Minulla on kokemusta myös esimiestyöstä.
Tärkeitä asioita elämässäni ovat perhe, harrastukset, ystävät ja työ. Arvostan toisten ihmisten kunnioittamista, omasta terveydestä huolta pitämistä, yritteliäisyyttä sekä yhteistyötä.
Luottamustoimet tällä hetkellä:
Pääkaupungin Turvakoti ry:n hallituksen jäsen
Myynnin- ja markkinoinnin ammattilaiset ry:n hallituksen varajäsen.
Olen sitoutumaton eli en kuulu mihinkään puolueeseen tällä hetkellä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu